İlk yerli Türk malı otomobil


İlk yerli spor araba için şirketler ve holdingler seferberlik yarışında.

Malkoçlar A.Ş. ile OStim Sanayici ve İş Adamları Derneği Güçbirliği A.Ş, Türkiye’nin ilk yerli spor otomobili Etox’u üretmek için el ele verdi.

Şirketlerin aldığı karar, Malkoçlar A.Ş’ye ait Ertex Plaza’da düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı. Malkoçlar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Malkoç, bu projenin daha önce kendisinin hayali olduğunu, şimdi Ostim ve Türkiye’nin hayali olacağını belirtti. Türkiye’nin kendine ait bir otomobili olmadığını belirten Malkoç, ilk yerli spor otomobil üretiminin bu sebepten ötürü heyecan verici olduğunu dile getirdi.

İç Anadolu Sanayici ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu (İÇASİFED) Genel Başkanı Mehmet Akyürek ise Etox’un %100 yerli olduğunu, akü, dövme parçaları, farları ve kauçuklarının Anadolu sanayicisi tarafından imal edildiğini belirtti.

G segmenti otomobiller kategorisinde yer alan Etox’un değeri 65-75 bin TL arasında yer alıyor. OSİAD Güçbirliği A.Ş, Etox’un şimdiye kadar 500 kadar sipariş aldığını, bazı siparişlerin AB ülkelerinden geldiğini belirtirken, otomobilin üretiminin 2 hafta sürdüğünü ifade etti.

0 yorum: