Google Wave Anında Mesajlaşma

Google Wave ile ilgili ilk bilgileri burdan vermiştik. Google Wave'nin diğer özellikleri bu yazıda .


Anında Mesajlaşma

HTML 5 uygulaması olarak geliştirilen Google Wave, gerçekte ilk görüşte bir e-posta uygulamasına benziyor. Ancak e-postadan farklı olarak göndericiler arasında gidip gelen mesajlar yerine, mesajların tek bir noktada toplanması ve bu mesajların katılımcıları diledikleri vakit bu iletişime, istedikleri şekilde dahil olabilmeleri. E-postadan değişik olarak mesajın tamamına değil, araya girerek sadece bir bölümüne cevap vermek ve bu cevap üzerine yeni bir iletişim süreci başlatmak mümkün. Bunlar bir mesaj içinde farklı konular olarak değerlendiriliyor ve ek olarak takip edilebiliyor.

Sürekliliği olan bir mesajlaşmaya yeni bir kişi istendiği anda dahil edilebiliyor ve Wave'in "Playback" özelliği tarafından, görüşmenin başını takip edemeyen katılımcılar adım adım ona kadar yapılmış tüm eklemeleri ve değişiklikleri takip edebiliyorlar.

Wave'nin diğer heyecan verici bir özelliği ise, e-maillerin yanı sıra anında mesajlaşma kavramını da değiştiriyor olması. MSN ve GTALK da karşıda yazılan bir şeyi ufak bir bilgi satırından görebiliyoruz. Wave de ise yazılan her kelime veya karakterler hemen hemen anında karşı tarafın ekranında yansıtılıyor. Yazan kişi yazısını bitirmeden diğer kişi de yanıt yazmaya başlayabiliyor.


Pratik Dosya Paylaşımı

Sürükle bırak özelliğini de tamamen destekleyen Wave, bu özelliği sayesinde örnek vermek gerekirse, fotoğraflarınızı devam eden bir "dalga" ortamında paylaşmak için tek yapmanız gereken bilgisayarınızdaki dosyaları seçtikten sonra, Dalga'nın içerisine sürükleyip bırakmak. Tamamen HTML 5 standartları çercevesinde geliştirilmiş olan Google Wave'in şu an için standart dışı kalan tek özelliği bu. Bu özelliği etkinleştirebilmek için küçük bir eklenti indirip pc nize kurmanız gerekecek.

0 yorum: