Ttnet in yasak uzerinden reklam yapmasi


Kapattığı siteler üzerinden ttnet reklam yapmaya başladı.
Erişime kapatılan sitelerin "Kapatılmıştır" sayfalarında, "İşte internet böyle olmalı," şeklinde içeriğe sahip bir Telekomünikasyon Kurumu sitesinin bağlantısı dağıtılıyor...
Bu günlerde mahkeme kararı ile kapatılan sitelere (örneğin YouTube'a) girildiğinde, sağ üst köşede "Güvenli ve bilinçli internet kullanımı için: Güvenli Web" şeklinde bir ilan cümlesine rastlamak mümkün. Öncelikle bunu bir hizmet sağlayıcı reklamı sanıp "Yok artık, bu devirde internet erişimini kısıtladıkları yetmiyor, bir de bunu ilan eden sayfadan para mı kazanıyorlar?" diye düşünebilirsiniz. Durum bu değil tabii.

"İnterneti silah olarak kullanmak isteyen, uyuşturucuya, cinsel sapkınlığa dönüştüren sanal çetelere karşı hep birlikte mücadele edelim," buyurmuş olan Başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bu demecinden kısa süre sonra rastlanan bu uygulama, Telekomünikasyon Kurumu'nun hazırladığı Güvenli Web sitesine yöneliyor. Kullanıcıları "internetin tehlikelerine" karşı bilinçlendirmeyi amaçlayan sitenin belirlediği başlıca tehlikeler, pornografik içeriğe sahip siteler ve kumar siteleri. Çocuklara hitap edeceği düşünülerek hazırlanmış bölümünde çok küçük çocukların kendilerini koruması için faydalı öğütler bulunuyor, ancak genel tavır "İnternette neyin uygun olduğuna, neyin olmadığına biz karar veririz," şeklinde. Kapatılan siteler üzerinden bağlantı dağıtılması ise tavrı iyice ofansif bir hale sokuyor.

0 yorum: