Panasonic ve Olympus isbirligi

Dünyanın ileri gelen dijital fotoğraf makinesi üreticileri Panasonic ve Olympus, dijital fotoğraf makinelerinde boyut ve ağırlık anlamında çarpıcı şekilde küçülme sağlayacak ortak teknoloji ve cihaz geliştirme alanında işbirliği yapacaklarını duyurdular.

İki firmanın yararlanacağı ‘Micro Four Thirds (4/3) Sistemi Standardı', ultra kompakt değiştirilebilir lens tipinde dijital fotoğraf makinesinin geliştirilmesini mümkün kılacak.

Değiştirilebilir lens tipinde dijital SLR fotoğraf makinelerinin dünyadaki pazarı istikrarlı şekilde büyürken, toplam dijital fotoğraf makinesi pazarındaki payı sadece %7 seviyesinde bulunuyor. Dijital SLR fotoğraf makinelerini ‘büyük, ağır ve kullanımı zor' bulan tüketiciler, oldukça geniş özellik ve performans aralığı sunan kompakt makineleri tercih ediyor.

Geçtiğimiz yıllarda bu pazar eğiliminin farkına varan Panasonic ve Olympus, "Four Thirds Sistemi Standardı" esasına dayanan ürünler piyasaya sürmüş; endüstrinin değiştirilebilir lens tipinde dijital fotoğraf makinesi sistemlerine "Live View (Canlı İzleme)", kontrast tespiti ve otomatik odaklama sistemleri gibi özellikler getirmesine liderlik etmişlerdi.

Günümüzde iki firma, "Four Thirds Sistem Standardı"nın potansiyelini, "Micro Four Thirds Sistem Standardı" esasına dayanan, çok daha kompakt ve hafif ağırlıkta değiştirilebilir lens tipinde dijital fotoğraf makinesi sistemlerinin gelişimini sağlayacak şekilde genişletti.

"Four Thirds Sistemi Standardı" ile karşılaştırıldığında, "Micro Four Thirds Sistemi Standardı"nın başlıca ayırt edici özellikleri şunlar: Yaklaşık %50 daha kısa flaş aralığı (yuva ile sensör arasındaki mesafe), 6 mm daha küçük lens yuvası dış çapı, yuva içerisinde 9'dan 11'e yükseltilmiş elektrik bağlantıları.

"Micro Four Thirds Sistemi", kullanıcıların daha kompakt bir fotoğraf makinesi gövdesi içerisinde yer alan "Four Thirds" tipi görüntü sensörünün, yüksek görüntü kalitesi avantajlarından faydalanmalarını, ayrıca özellikle geniş açıda ve yüksek güçte zum aralığında önemli ölçüde daha kompakt lenslerden yararlanmalarını sağlıyor.

Fotoğraf keyfini ‘hafifletecek' teknoloji!

"Four Thirds Sistemi" kompakt, hafif ağırlıkta performans sunuyor. Yeni "Micro Four Thirds Sistemi" ise daha önce benzeri görülmemiş ultra kompakt değiştirilebilir lens tipinde dijital fotoğraf makinesinin geliştirilmesini mümkün kılarak bunu daha da ileri taşıyor.

Yeni "Micro Four Thirds Sistemi", aynı zamanda gelecekte yeni özellikler için destek ve arttırılmış sistem fonksiyonelliği sağlayan daha çok sayıda lens yuvası elektrik bağlantısından oluşuyor.

Panasonic ve Olympus, hem "Four Thirds Sistemi", hem de "Micro Four Thirds Sistemi Standartları" için ilgili teknolojileri ve cihazları ortak olarak geliştirme ve konuyla ilgili iş stratejileri çerçevesinde standartlara uygun ürünleri piyasaya sürme kararı aldı.

"Four Thirds Sistemi" değiştirilebilir lens tipinde dijital fotoğraf makinesi sistemi ürünlerini geliştirmeye devam ederken, Panasonic ayrıca ultra - taşınabilir fotoğraf makinesi gövdeleri, değiştirilebilir lensler ve ilgili sistem aksesuarları da dâhil olmak üzere yeni bir jenerasyona ait kompakt, hafif, değiştirilebilir lens tipinde dijital fotoğraf makinesi sistemi ürünleri geliştirecek.

"Four-Thirds Standardı"nın tüketiciye sağladığı avantajlar:

* İletişim standardı dolayısı ile lens ve gövdenin mükemmel uyumu,
* Üreticiler arası lens ve aksesuarların değişim ve paylaşım olanağı,
* 35mm lensler ile aynı derinlik alanında daha parlak lensler,
* Gelecekteki sensör gelişmeleri ile uyumlu,
* Geniş açı kapasitesinde kayıp yaşanmaması,
* Kenar gölgelenmesinde gözle görülür azalma,
* Daha ufak, hafif gövde ve lensler,
* Yetersiz lensler yüzünden çözünürlük kaybının ortadan kalkması,
* Sensör performansının tam kullanımı

0 yorum: