Milyon dolarlik spam ve saka


Şakacı spam postalar kullanıcıları korkuya itebiliyor. 1 milyon dolarlık soygun videosu bakın neler yapıyor.
Önce bir proje olarak ortaya çıktı. Şimdi ise, yani 10 yıl sonra, milyon dolarlık yangın malware olarak tekrar sahnelere geri döndü.

Yeni ortaya çıkan bu malware'den bahsetmeden önce dilerseniz milyon dolarlık bu yangının ne olduğundan kısaca söz edelim: 1994 yılının Ağustos ayında Bill Drummond ve Jimmy Caouty isimli iki müzisyen, milyon dolar değerindeki nakit parayı bir sanat projesi kapsamında Jura adındaki bir İskoç adasında ateşe verdiler. Ancak bu ikili her ne kadar sanat için paraları ateşe verse de, bu yangınla tam olarak ne yapmak istedikleri hiçbir zaman anlaşılamadı.

Aradan 14 yıl geçtikten sonra söz konusu olay yavaş yavaş unutulurken, ortaya çıkan bir malware nedeniyle dünya bu olayı tekrar hatırladı. Bu malware, yıllar önce gerçekleşen yangında bir milyon doların aslında duman olup uçmadığı, ortada büyük bir soygunun olduğunu iddia ediyor. Ancak bu spam mesajlara bakıldığında, içerisinde video.rar isimli bir dosya yer alıyor ve bu dosya açıldığında Microsoft'un mavi ekran hatasına benzeyen bir ekranla karşılaşılıyor. Bu ekran bilgisayara bir zarar vermese de, kullanıcıları korkuttuğu kesin.

Trend Micro da son zamanlarda büyük banka soygunu etiketli bazı spam mesajların bu soygundan canlı görüntüler sunma iddiasıyla birçok kullanıcının bilgisayarlarına sızdığını tespit etti. Elbette ortada böyle bir soygun yok; ancak kullanıcılar haberin kaynağını çok büyük olasılıkla araştırmayacağı için spam mesajlar da amacına kolayca ulaşıyor.

0 yorum: