iPhone 3G ile nedir ne yapılabilir

iPhone 3G uzun bir bekleyişin ardından sonunda Türkiye'de de vitrinlere çıktı. Kimimiz sıralara girip iPhone 3G'ye hemen sahip olmak istedik, kimimiz de Vodafone ve Turkcell'in açıkladığı fiyatlar sonrasında büyük bir hayal kırıklığı yaşadık.

Her ne olursa olsun, tüm Dünya'da olduğu gibi, Apple'ın telefonunun ülkemizde de büyük bir fırtınaya sebep olduğu aşikar. Siz de, eğer yeni bir iPhone 3G'ye sahip iseniz, mutlaka yapmanız gereken ilk 10 işi sıralamaya çalıştık.

İşte iphone 3g ile yapabilecekleriniz.
-----
iPhone'da tüm yazılarınızı ekrandaki sanal klavyeyi kullanarak yazacaksınız. Başlangıçta zor görünse de Apple bu süreci kolaylaştırmak için birkaç şey düşünmüş. iPhone kullandığınız kelimeleri sözlüğüne aktarıyor ve yazmakta olduğunuz kelimeleri önceden tahmin ediyor. Ayrıca otomatik düzeltme fonksiyonuna da sahip.
----
Yeni iPhone 3G'nin içindeki GPS teknolojisi sayesinde 2MP'lik kameranızla çektiğiniz fotoğrafları coğrafi olarak etiketleyebilirsiniz. Fakat ne yazık ki iPhone'un kamerası çok tatmin edici değil.
----
Yeni iPhone 3G bağlantısına sahip olsa da Wi-Fi daha hızlı. iPhone'unuzu kablosuz ağınıza bağlamak için Ayarlar ikonuna basın ve Wi-Fi seçeneğini seçin.
----
iPhone birden fazla POP/IMAP hesabı bulundurabiliyor. Yahoo! Mail, Google Mail, MobileMail ve AOL için de tek tıkla kurulum yapmak mümkün. Posta seçeneğini Ayarlar menüsünden seçebilirsiniz.
----
iPhone'un yeni sürümüne eklenen bir yenilik de App Store. Bu mavi ikona bastığınızda yazılım satan bir hizmetle karşılaşıyorsunuz. Burada iPhone'unuz için tasarlanmış oyunlar, çeşitli programlar ve araçlar bulmanız mümkün.
----
iPhone telefonunuzu nasıl tuttuğunuzu otomatik olarak algılayıp görüntülemeyi buna göre dikey veya yatay olarak yapabiliyor.
----
Apple'ın Web uygulamaları sayfasında iPhone'unuza ekleyebileceğiniz birçok kullanışlı uygulama mevcut. İsteyenler Facebook yazılımını telefonlarına ekleyebilir.
----
Bir noktadan sonra iPhone'unuzun ekranı kalabalıklaşabilir. Bu durumda "Wiggle" seçeneğiyle ikonlarınızı organize edip farklı sanal sayfalara göndermeniz mümkün.
----
Telefon görüşmesi yaparken iPhone'unuzun diğer fonskiyonlarını kullanmanız da mümkün. Eğer kulaklık veya hoparlör modundaysanız, Home tuşuna basarak arama ekranını küçültebilirsiniz. Böylelikle bir yandan görüşme yaparken bir yandan da Google Maps, E-Posta gibi uygulamaları kullanabilirsiniz.
----
Yeşil renkli telefon tuşuna basıp iPhone'unuzu telefon moduna getirin ve birisini arayıp yeni bir iPhone'unuz olduğunu söyleyin. Fakat eğer şimdiki cep telefonunuzdaki telefon rehberiniz Outlook, Yahoo! Address Book veya Entourage/OS X Address Book'a kopyalanamıyorsa, tüm telefon numaralarınızı tek tek girmeniz gerekecek.

0 yorum: