Hotmail yaslandi mi acaba


Bir zamanların en büyük ve neredeyse rakipsiz e-mail sağlayıcısı konumunda bulunan Hotmail, uzun zaman önce Gmail'e kaptırdığı liderliği geri kazanmak için çabalamaya çalışıyor.

Ünlü istatistik firması HitWise'ın yaptığı araştırmaya göre, Hotmail sadece 55 yaş üstü kullanıcılarda pazar lideri olarak gözüküyor. Bu kişiler de zaten henüz Gmail'in olmadığı dönemlerde bir e-mail adresi sahibi olanlar. HitWise'ın hazırladığı bu grafiğe göre, yaşlılar en çok Hotmail i kullanıyor, orta yaşlı kullanıcı grubu ise en çok Yahoo yu kullanıyor, gençler ise en çok Gmail i tercih ediyorlar..

Durum bu iken yeni jenerasyonda Yahoo ve Hotmail'in payı hızla azalıyor, Gmail pazardaki payını hızla ve daha fazla büyütüyor. Hotmail ise savaşı kolay bırakmaya niyetli gözükmüyor.

Hotmail'de Neler Yeni?

Hepimizin bildiği gibi, Gmail, Ajax yöntemlerini kullanarak e-posta kullanımına yepyeni bir soluk getirmişti. E-posta kullanımına ilişkin bu yeni yaklaşım, Google'ın tecrübe ve güvenilirliği ile birleşince Gmail çok kısa süre içinde Hotmail'i 15 yıllık tahtından etmişti. Microsoft, Gmail'in bu üstünlüğünü kabul ederek, bu yeni yaklaşımı kendi e-posta servisi olan Hotmail'e uygulamaya ve Ajax yöntemlerini daha etkin kullanmaya başladı.

Ayrıca Hotmail'in kısa süre içinde entegre edeceği önemli özelliklerden biri de e-posta ile anlık ileti göndermek olacak. MSN/WLM açmadan, e-posta gönderir gibi anlık ileti gönderebileceksiniz. Böylece sizin gönderdiğiniz mesaj karşı tarafa MSN/WLM üzerinden ulaşacak. Bilgisayarında anlık ileti yazılımı kurulu olmayan ve aceleyle mesaj yazması gerekenler için ideal bir uygulama olacağını düşünüyoruz.

Hotmail Artık Daha Hızlı

Microsoft'un kendi yaptığı ölçümlere göre, geniş bant internet kullanıcıları artık Hotmail'i %70 daha hızlı açabiliyor. Elbette dar bant internet kullanıcıları da unutulmamış, onlar için de yaklaşık %56'lık bir hızlanma söz konusu. Bu hızla birlikte göze daha çok hitap eden bir tasarıma geçen Hotmail, artık daha canlı ve farklı renkler arasından kendi stilinizi seçmenize de olanak sağlıyor.

Google Duyarsa Kızar mı?

İlk defa Gmail'de görülen ve çok kısa süre içinde Yahoo'nun kendi sistemine uyguladığı erken tanıma sistemini Hotmail yeni yeni sunuyor kullanıcılara. Artık e-posta gönderirken mesajınızın gideceği yere bir şeyler yazmaya başladığınızda adres defterinden buna uyuşan sonuçlar otomatik olarak listelenecek ve bunlardan birini seçebileceksiniz.

Sürekli Büyüyen Gelen Kutusu

Ayrıca kısa süre içinde aynı Gmail'de olduğu gibi gelen kutunuzun boyutu sürekli artacak. Google 1 GB ile başladığı yola 7 GB ile devam ediyor ve her saniye bu boyutu artırıyor. Bu iş modelini benimseyen Microsoft tarafından konuyla ilgili yapılan açıklama şu şekilde:

Hotmail depolaması sizinle birlikte otomatik olarak büyüyecek. Bu şu anlama geliyor: size ne kadar fazla depolama alanı gerekiyorsa o kadarına sahip olacaksınız. Bunun sınırları var, ancak sınırlar öyle geniş ki büyük olasılıkla sınıra yaklaşamayacaksınız bile.

Yeni Özellikleri Nasıl Kullanacaksınız?

Hotmail gelen kutunuzu açtığınızda, ekranın herhangi bir yerine iliştirilmiş olan "daha hızlı bir Hotmail mi istiyorsunuz, tam sürümü deneyin" şeklindeki bağlantıya tıklamanız yeterli. Hatırlatmamız gerekir ki, eğer Hotmail'i Türkçe kullanıyorsanız, bu yeniliklerden bir kısmından en azından şu an faydalanamayabilirsiniz.

Özhan Elma

0 yorum: